Foreldreinfo

Øvelser

Vi har øvelse hver onsdag på Ranheim skole.

Aspirantene har øvelse kl. 17:30 – 18:15.

Etter et år som aspirant blir man junior 1. Øvelsene for junior 1 er kl. 18:30 – 20:00. Andre års junior (junior 2) starter øvelsen kl. 18:00. Den første halvtimen har junior 2 felles øvelse med hovedkorpset. Fra kl. 18:30 øver alle juniorene sammen.

Hovedkorpset har øvelse kl. 18:00 – 20:00. Ungdomsgruppa har i tillegg øvelse kl. 20:00 – 21:00 annenhver uke.

De yngste drillerne har øvelse kl. 18:00 – 19:00. Eldre drillere har øvelse kl. 19:00 – 20:00.

Vi legger stor verkt på det sosiale og at alle skal møtes på tvers av alder. Vi har felles pause for alle, og korpset har en egen kaffekomité som koker kaffe og som i tillegg steker vafler som medlemmene kan kjøpe for kr. 5,- i pausen.  Under øvelsene settes det også frem bord og stoler i gangen, slik at foreldre som ønsker det kan sette seg ned for en prat og en kopp kaffe.

Aktiviteter og turer

Vi har flere faste aktiviteter gjennom året.

På høsten har vi et eget høstseminar for alle korpsmedlemmene med overnatting. Vi øver og har sosiale aktivieter gjennom helga og avslutter med en hentekonsert hvor vi spiller for foreldrene. Høstseminaret er en viktig oppkjøring til Rennebuspæll, som er en musikk- og showkonkurranse på Berkåk som korpset har lang tradisjon for å delta på.

Vi arrangerer julemesse første søndag i advent, og på julaften spiller hovedkorpset i Ranheim kirke.

På nyåret har vi øvingshelg på Ranheim skole, hvor vi øver til Trøndersk Mesterskap, hvor både hovedkorpset og aspirant- og juniorkorpset deltar.

Vi spiller, driller og marsjerer på Ranheim 1. mai, og i byen og på Ranheim på 17. mai. Korpset har også ansvar for gjennomføring av 17. mai-arrangementet for hele Ranheim på Ranheim skole.

Før sommerferien drar små og store i korpset på felles korpstur til inn- eller utland. De senere årene har vi blant annet vært i Østersund, på Korpsfestivalen i Mosjøen og på Landsfestivalen for korps i Bergen. Vi har også vært på kortere turer, både regionstevne på Byneset og tur til Rypetoppen i Meråker.

Vi har også sosiale aktiviteter for små og store i korpset, både konserter og deltar på ulike arrangementer i nærmiljøet.